Navigácia

    • Benefičné vianočné trhy 2023

      Do fotogalérie bol pridaný nový album Benefičné vianočné trhy 2023.

    • Imatrikulácia na sv. Mikuláša

      Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia na sv. Mikuláša.

    • Oznam o otvorení telocvične

      Vedenie školy oznamuje,

      že TELOCVIČŇA je od dnes t. j .od 13.12.2023  znovu OTVORENÁ.

    • Predajná výstava kníh - oznam

      Oznamujeme Vám, že v dňoch 11.-13. decembra 2023 (pondelok až streda) sa na dolnej chodbe základnej školy počs vyučovania koná predajná výstav kníh, ktorá bude otvorená i pre rodičov v utorok 12.12.2023 do 15,30 hod.

    • 11. 12. 2023

      Aktualizovali sme modul Poďakovanie

    • Hornonitriansky banský skanzen

      Turistický krúžok navštívil  dňa 10.12.2023 Hornonitriansky banský skanzen, ktorý je prevádzkovaný na bani Cigeľ. Ponúkol nám jedinečnú možnosť na vlastné oči vidieť a osobne si aj vyskúšať cestu, ktorou baníci každodenne fárajú do útrob zeme za prácou plnou nebezpečenstiev a nástrah.                                                                                                                                                                    Priestory baníckeho skanzenu sú výnimočné aj tým, že sa nachádzajú v dobývacom priestore časti banského závodu, v ktorom sa ešte donedávna vykonávala aktívna ťažba hnedého uhlia.                                                                  

    • POĎAKOVANIE

      Vedenie školy ďakuje všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky " Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok." Tento rok sme na našej škole vyskladali 130 krabíc.

    • Oznam

      Vážení rodičia!

      Školský klub detí bude dňa 11.12.2023 t.j. v pondelok otvorený len do 15:00 hod. z dôvodu prevádzkovej porady zamestnancov školy.

      Ďakujeme za porozumenie!

    • Oznam o dočasnom uzatvorení telocvične

      Vedenie školy oznamuje,

      že TELOCVIČŇA je od 6.12.2023 do odvolania z prevádzkových dôvodov ZATVORENÁ.

      Ďakujeme za pochopenie!

    • Benefičný koncert

    • Aj ty buď dobrý ako Mikuláš!

    • 30. 11. 2023

      Aktualizovali sme modul Školský časopis

    • 30. 11. 2023

      Aktualizovali sme modul Poďakovanie

    • Olympiáda zo slovenského jazyka

      Dňa 15.novembra 2023 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka v Dubnici nad Váhom, ktorého sa zúčastnila aj naša žiačka 9.B triedy Paulína Ištvániková.

      Paulínka súťažila v kategórii C a umiestnila sa na peknom 3. mieste.

      Gratulujeme!

    • Noc v škole

      Dňa 20. októbra 2023 sa uskutočnila na pôde našej školy, tohtoročnej jubilantky, veľká akcia pod názvom Noc v škole. Žiaci s p. učiteľkami prišli do školy ešte v popoludňajších hodinách a odvtedy školu ovládol Duch smiechu, radosti, dobrej nálady a vtipných chvíľ.

      Samotná akcia prebiehala podľa stanoveného programu a podmienok. Na začiatku všetci spoločne našej oslávenkyni zagratulovali k 60. jubileu a spoločne vypustili balóniky s tajnými želaniami. Snáď sa všetkým splnia....

      Potom sa všetci presunuli do telocvične, kde si každý precvičil svoje športové schopnosti. Neverili by ste, koľko futbalistov sa vtedy našlo a ešte viac hráčok vybíjanej. Po výdatnom športovom zážitku prišlo na rad občerstvenie v podobe úžasnej pizze alebo domácich výrobkov, ktoré si všetci priniesli.

      Občerstvení a plní nadšenia sa vybrali žiaci naprieč ďalšej úlohe: hľadaniu pokladu. V areáli školy mali za úlohu nájsť, cez indície, ktoré boli schované v rôznych zákutiach školy, poklad.

      Po nájdení pokladu žiaci natrafili na tanečnú horúčku, na ktorú liek priniesli žiaci 9.roč. Liek bol v podobe rôznych tancov, ktorými zabávali mladších spolužiakov. Vytancovaní a krásne unavení sa všetci posunuli do vedomostných vôd a vyskúšali si súťaž Milujem Slovensko. Po ukončení súťaže sa ešte tí najvytrvalejší ukázali, akí sú šikovní. Totiž, žiaci si pripravili rôzne zaujímavé čísla, ktorými nás pobavili.

      Nakoniec programu sme sa presunuli do budovy školy, kde si žiaci svojpomocne pripravili provizórne postele a pri pozeraní starých filmov zo školského prostredia zaspali.

      V sobotu ráno sme sa o 7.00hod. všetci navzájom rozlúčili zdraví, spokojní a plní krásnych zážitkov a odišli sme domov.

    • A je tu zas

      Dňa 16. novembra 2023 sa žiaci deviateho ročníka zúčastnili kultúrneho predpoludnia v Žiline. Navštívili Mestské divadlo v Žiline, kde si pozreli divadelnú inscenáciu A je tu zas. Hlavnou témou inscenácie bolo „prebudenie“ Adolfa Hitlera v 21.storočí a jeho následné reakcie.

      Žiaci si predstavenie užili, naspäť sa vrátili spokojní a plní nových zážitkov.

    • Okresné kolo technickej olympiády

      Okresné kolo technickej olympiády

      Dňa 23.11. 2023 sa naši žiaci Márk Megyesi (9.A), Jakub Bartoš (9.B) a Martin Vlasatý (7.A) zúčastnili okresného kola Technickej olympiády v Dubnici nad Váhom. Olympiáda pozostávala z dvoch častí – teoretickej a praktickej.

      V teoretickej časti písal každý žiak test sám za seba. Tu získal Márk Megyesi druhý  najvyšší počet bodov zo všetkých 20 účastníkov!

                    V praktickej časti, kde starší žiaci (kategória A) vo dvojiciach vyrábali výrobok podľa technického výkresu, sa žiaci Jakub Bartoš a Márk Megyesi umiestnili na krásnom treťom mieste!

      Týmto víťazstvom sa naša škola umiestnila na treťom mieste v okrese spomedzi všetkých 10 súťažiacich škôl.

      Úspešným účastníkom technickej olympiády BLAHOŽELÁME a tešíme sa z ich krásneho umiestnenia!

    • Upozornenie

      Vedenie školy upozorňuje zákonných zástupcov žiakov, že v niektorých triedach druhého stupňa základnej školy sa vyskytli vši.

      Žiadame rodičov, aby vykonali okamžitú a dôslednú kontrolu vlasov svojich detí a v prípade výskytu parazitu vykonali potrebné opatrenia:

      • je nutné vykonať desinsekciu pokrývok hláv, šálov, hrebeňov, hračiek, bielizne, t.j. predmetov, ktoré prichádzajú do styku s vlasmi u všetkých členov rodiny
      • opätovný nástup dieťaťa/žiaka do školy je možný až po úplnom odstránení parazitu z vlasov a po predložení vyhlásenia  o bezinfekčnosti, ktoré je možné poslať elektronicky cez edupage (modul Žiadosti/Vyhlásenia). 
    • OZNAM o prerušení prevádzky MŠ

      Vážení rodičia,

      na základe zisteného nízkeho počtu prihlásených detí a po následnej dohode so zriaďovateľom Vám oznamujeme, že materská škola bude od 27.12.2023 do 5.1.2024 (vrátane) z prevádzkových dôvodov zatvorená.

      Ďakujeme za pochopenie!

    • 21. 11. 2023

      Aktualizovali sme modul Pracovné ponuky

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Košeca
      Školská ulica 243/1
    • +421 42 4441255 riaditeľka školy
      +421 42 4441256 zástupkyňa riaditeľky školy, sekretariát
      +421 42 4441254 ekonómka školy
      +421 42 4468236 materská škola
      +421 42 4468236 školská jedáleň

    Fotogaléria