Navigácia

    • Lyžiarsky výcvik

      Lyžiarsky výcvik

      Žiaci siedmeho a jeden žiak ôsmeho a jeden žiak deviateho ročníka sa v tomto školskom roku zúčastnili lyžiarskeho výchovno-výcvikového kurzu v dňoch 22.01-26.01.2024. Tridsaťdeväť  žiakov bolo ubytovaných v horskom penzióne Limba, ktorý je súčasťou lyžiarskeho strediska Skalka aréna v pohorí Veľkej Fatry v Kremnických vrchoch.

      Vedúcou kurzu bola PaedDr. Miroslava Švehlová, inštruktormi lyžovania Mgr. Jaroslava Ondrejcová, Mgr. Eva Pavlíková a Mgr. Lucia Barcíková. Zdravotnú starostlivosť zabezpečoval člen Horskej záchrannej služby Michal Palovič.

      Lyžiarsky výcvik sa konal priamo na zjazdovkách Skalka aréna v Kremnických vrchoch. Žiaci boli rozdelení do 4 družstiev. Môžeme spokojne konštatovať, že všetci žiaci zvládli základy lyžiarskeho výchovno-vzdelávacieho kurzu, naučili sa využívať výhody lyžiarskych vlekov a zvládli nástrahy svahu. Výcvik pozostával zo základných prvkov lyžovania- chôdza, obraty, pády, základný zjazdový postoj, zjazd po spádnici, obojstranný prívrat po spádnici, zastavenie v obojstrannom prívrate, oblúky v obojstrannom prívrate.

      Každý večer bol denný rozkaz, kde sa žiaci dozvedeli program na nasledujúci deň. Po rozkaze žiaci vždy predviedli  program, ktorý si nacvičili v čase oddychu.

      Počas celého výcviku vládla medzi žiakmi a inštruktormi príjemná atmosféra, žiaci rešpektovali pokyny inštruktorov na svahu, ale aj v ubytovacích priestoroch. Boli slušní aj voči personálu penziónu.

    • Rodičovské združenia

      Vážení rodičia, 

      pozývame Vás na triedne rodičovské združenia, ktoré sa budú konať v dňoch 29.-30.1.2024 od 15,00 hodiny formou konzultácii s triednymi učiteľmi v učebniach školy nasledovne:

      29.1.2024 (pondelok) - 2.B trieda

      30.1.2024 (utorok) - ostatné triedy.

      Tešíme sa na Vašu účasť!

    • 22. 1. 2024

      Aktualizovali sme modul Poďakovanie

    • Matematický klokan

    • KARNEVAL

    • Vianočné želanie

    • Oznam o zatvorení telocvične

      Vedenie školy oznamuje,

      že TELOCVIČŇA bude počas vianočných prázdnin ZATVORENÁ z prevádzkových dôvodov.

      Ďakujeme za pochopenie!

    • Oznam

      Vedenie ZŠ oznamuje rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že dňa 22. 12. 2023 t.j. v piatok budú mať žiaci základnej školy riaditeľské voľno.

      Materská škola bude v tento deň otvorená.

    • Aktualizácia údajov

      Dáta z programu aScRozvrhy boli aktualizované
    • Vianočné prázdniny

      Oznamujeme rodičom a zákonným zástupcom žiakov, že v čase od 23.12. 2023 do 07. 01. 2024 majú žiaci vianočné prázdniny. Vyučovanie opäť začne dňa 08.01.2024 t.j. v pondelok

      Materská škola bude od 27.12.2023 do 5.1.2024 (vrátane) z prevádzkových dôvodov zatvorená (nízky počet prihlásených detí).

    • 19. 12. 2023

      Aktualizovali sme modul Poďakovanie

    • Aj Ty BUĎ DOBRÝ AKO MIKULÁŠ!

      Srdečné a veľké „ĎA-KU-JE-ME“ -  všetkým deťom aj rodičom, ktorí sa aj tento rok zapojili do zbierky sladkostí pre deti, ku ktorým život nie je až taký sladký.

      Počas týždňa malí i veľkí nosili svoje balíčky a s láskou ich posielali neznámym kamarátom. STE ÚŽASNÍ - opäť ste nesklamali! Nazbierali sme plné krabice sladkých maškŕt, ktoré starší žiaci potriedili a s dievčatami zo 7.A sme ich v utorok 12.12.2023 boli odovzdať do Centra pre deti a rodinu sv. Filipa Neriho v Považskej Bystrici. Je to detský domov, kde je momentálne 29 detí.

      Veľmi pekne v mene detí, vedenia CDR aj našom, ďakujeme každému, kto sa zriekol svojich dobrôt a daroval ich týmto deťom.

      Nech vás radosť z obdarovania hreje vo Vašich srdiečkach!

    • Vrchnáčiky pre Kristínku

      Chcem sa všetkým, ktorí poctivo odkladáte a zbierate vrchnáčik za vrchnáčikom, ktorými pomaly plníme vrecia, veľmi pekne poďakovať. Nedávno sme ich boli zaviezť ku Kristínke domov do Trenčianskej Závady. Nájsť si ju môžete na facebooku pod názvom Pomoc pre Kristínku, o.z.

      Viacerí sa pýtate, čo s tými vrchnákmi robia? – skúsim v skratke: vrchnáky sú z pevnejšieho, kvalitnejšieho plastu, ktorý sa ešte dá zhodnotiť. Kristínkini rodičia našli firmu, ktorá ich vykupuje a tak majú nejaké peniažky naviac na Kristínkine rehabilitácie. A pýtate sa, koľko za to dostanú? – Nuž, za tonu – čo sú asi 3-4 plné obrovské vrecia (pozri fotky) je to od 180 – 200 Eur. Týždeň rehabilitácií stojí okolo 350,- Eur, v špecializovanom zariadení násobne viac... Čo k tomu dodať? – Zbierajme ďalej a pomáhajme... Pretože...."Keď veľa malých ľudí na veľa malých miestach robí veľa malých dobrých vecí, svet sa zmení." ❤

       

      V mene Kristínky a jej rodičov vám ešte raz - ďakujem.

      Mgr. A. Tomanová

    • 15. 12. 2023

      Aktualizovali sme modul Pracovné ponuky

    • Benefičné vianočné trhy 2023

      Do fotogalérie bol pridaný nový album Benefičné vianočné trhy 2023.

    • Imatrikulácia na sv. Mikuláša

      Do fotogalérie bol pridaný nový album Imatrikulácia na sv. Mikuláša.

    • Oznam o otvorení telocvične

      Vedenie školy oznamuje,

      že TELOCVIČŇA je od dnes t. j .od 13.12.2023  znovu OTVORENÁ.

    • Predajná výstava kníh - oznam

      Oznamujeme Vám, že v dňoch 11.-13. decembra 2023 (pondelok až streda) sa na dolnej chodbe základnej školy počs vyučovania koná predajná výstav kníh, ktorá bude otvorená i pre rodičov v utorok 12.12.2023 do 15,30 hod.

    • 11. 12. 2023

      Aktualizovali sme modul Poďakovanie

    • Hornonitriansky banský skanzen

      Turistický krúžok navštívil  dňa 10.12.2023 Hornonitriansky banský skanzen, ktorý je prevádzkovaný na bani Cigeľ. Ponúkol nám jedinečnú možnosť na vlastné oči vidieť a osobne si aj vyskúšať cestu, ktorou baníci každodenne fárajú do útrob zeme za prácou plnou nebezpečenstiev a nástrah.                                                                                                                                                                    Priestory baníckeho skanzenu sú výnimočné aj tým, že sa nachádzajú v dobývacom priestore časti banského závodu, v ktorom sa ešte donedávna vykonávala aktívna ťažba hnedého uhlia.                                                                  

    strana:

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Košeca
      Školská ulica 243/1
    • +421 42 4441255 riaditeľka školy
      +421 42 4441256 zástupkyňa riaditeľky školy, sekretariát
      +421 42 4441254 ekonómka školy
      +421 42 4468236 materská škola
      +421 42 4468236 školská jedáleň

    Fotogaléria